Let the sunshine!

Brunch på gården följt av stekande och badbus. Kan det bli bättre?


Karolinka unt das juicedricktrick

Jag får nog färga håret snart om jag inte ska se flintskallig ut.

Stellan the star!

Snart är fläsket stekt.


På dessa badbilder känns det väldigt lätt att avgöra vem som är yngst av mig och k.
Barnet leker medan mamma snällt tittar på.





Hon är en riktig heting S. Ljudbokslyssnande borde dock vara förbjudet i sociala sammanhang!

Det borde vara olagligt att få ha en inhängnad strand.

Intresset för kameran varierade något....

Saturday night fever

Lördag och jag är ledig och dessutom partysugen (för en gångs skull). Men då är det ingen annan som är ledig eller till förfogande. Så mina alternativ för kvällen är följande.

A. Jag lagar en brakmiddag (till mig själv), tittar på finalen av robinson och somnar i soffan.

B. Jag åker en hemskans massa mil ner till pappa och träffar farbror och co.

C. Jag kör ner till nordmossagänget och spanar in smillas nya glugg.
Smilla som förövrigt inte verkar tycka att moster är alls lika cool längre. Igår när  hon ringde så frågade jag om vi skulle leka imorgon. Till svar fick jag INTE "Jaaaaaaaaaaa!". Utan ett tveksamt "....vet inte..." Suck. Glansdagarna är räknade.

Det lutar mest åt alternativ A. Det passar nog ganska bra att komma i säng i tid för jag ska bjuda på frukost/brunch imorgon. Jag måste ju utnyttja allt te jag fick hem från buzzador.

På nåt sätt har jag lyckats undkomma(möjligen slängt kallelsen i soptunnan) cellprovstagningen. Häromdagen dök det dock upp ett brev där det stod att jag var välkommen för undersökning. Jag lider ju av en släng hypokondri samt undersökningsnoja. Lägg därtill mottot "bättre lyckligt ovetande än en hård sanning". Men nu har jag bestämt mig för att ta tag i detta. Men på nåt sätt så kan jag inte förmå mig själv att ta med det öppnade brevet upp i lägenheten. Jag låter det ligga öppnat i den lilla postboxen i trappuppgången. Det känns som om jag väl tar med det upp och sätter upp lappen på kylskåpet så finns det ingen återvändo. Jag får nog vänta några dagar..tills jag...ehh..känner mig mogen för denna stund. Tills dess får brevet ha lite helgledigt i trappuppgången.
Over and Out.

Hurtbulle

Jag är positivt överraskad och chockad över min nyfunna hurtighet. Istället för att ta vagnen för att luncha med K idag, så gick jag hemifrån till haga. Efter en timmes promenad kände jag mig för att lägga mig ner på en parkbänk och dra en tidning över ansiktet. Och jag kommer säkerligen somna på jobbet inatt av ren utmattning. But I did it!
Har även hunnit med ett personalmöte som jag inledde genom att öppna en nyinköpt och tydligen välskakad loka. Poff sa det och ut sprutade det en halv liter vatten. Efter det har jag antagligen utpekats på stan som "tjejen som kissat ner sig".

Här får ni ta del av denna veckas peplåt!


Korpen

Igår var det återigen dags att sätta kroppen i rörelse. Årets andra korpenmatch utspelades på heden och detta betyder att jag tränat två veckor i rad. Detta är en sensation. Det är inte ofta jag fullföljer något som har med fysisk aktivitet att göra. Kanske är det inte så svårt att förstå egentligen. Enda sedan jag slutade med fotbollen (för en herrans massa år sedan), så har jag prövat mig fram i träningsdjungeln. Försökt hitta en fritidssysselsättning som jag ska fastna för. Men det har inte givit några strålande resultat. Som bäst håller jag på med något i en månad, sedan tröttnar jag och tycker inte det är stimulerande nog. Egentligen handlar det nog om att inget har kunnat toppa fotbollen.
Det är ju det här som är roligt! Trots att jag inte orkar en femtedel av vad jag gjorde innan, trots att jag är usel, trots att det bara är kropen, trots att vi spelar på en sjumannaplan så pumpar det i kroppen när jag tar vagnen till heden. Jag är stridslysten, nervös, uppspelt och framförallt GLAD.
Igår orkade jag faktiskt mycket mer än förra veckan. Hittade tillbaks till min spelstil. Det är på mittfältet jag ska vara och hitta luckor och leverera passningar. Men det bästa av allt är ändå..........dada.......ingen träningsverk idag!!
Tyvärr förlorade vi matchen med 2-3 i sista minuten, men jäklar va vi rullade.



Café

Som tidigare nämnt så är jag så trött på cosmopolitan och alla andra dam/kvinno/tjejmagasin som bara pladdrar på om hur man ska få en kille, gå ner i vikt, hur man ska behålla sin kille osv.
Därför tänkte jag nu istället gå på herrmagasinen. Så idag köpte jag en cafétidning. Nu tänker ni säkert att det är ett tuttmagasin. Men faktum är att jag bara hittade en stackars liten tutte. Däremot var det fullt med intressant läsning om bla moneybrother och fotboll. Det fanns även härliga recept, rockyserie, mode (iofs för män...) och pryltips.
Även om det står på framsidan att tidningen är "den moderna mannens bästa vän" så kommer jag låta den bli min vän. Ett tag i allafall.




Jag är kär.

´
Pure amore

..äntligen kan mina beigea shorts ala gkås-04 få vila lite..

Volontär

Idag fick jag hem papper från enheten för äldrevården i tynnered. Det visade sig finnas lite alternativ för volontärarbete. Bland annat dessa:
Värd/Värdinna vid gemensamma träffar (Aldrig i livet)
Boule (Jaaaaaaaaaaaaa!)
Café- eller pubverksamhet (Njee, jag föredrar att vara den som dricker alkoholen)
Följa med på promenader, konserter, utflykter m.m (Självklart! En chans att både få motion och bli kultiverad)
Besök hos boende (Yes! Fika och samtal. Love it)
Trädgård (Misslyckas man med sina krukväxter kanske det inte är läge att kryssa i denna punkt)

Så nu är blanketterna ifyllda och postade. Bara att luta sig tillbaka och invänta svar, för sen blir det mindre tid för tillbakalutande. K var ju här på frukost innan. Frukosten blev till öl och vi gick igenom lite resmål för sommaren. Var ju tänkt att vi skulle dra till Glasgow i Juni. Dessvärre var det inte så lätt att få ihop min ledighet med hennes + att gordon som vi ska bo hos inte är tillgänglig alltför ofta. Det lutar nog mer mot en weekendtrip till milano i augusti. Om jag kan hålla på stålarna vill säga.... Det blir inte lätt med tanke på att fakturan från dom som fixade bromsarna till bilen damp ner och visade sig vara på 4400:-. Suck.


Exotiska män

Igår kväll chockade jag min kropp med en två timmars ofrivillig promenad. Det var min kära mor som ville kolla avståndet till och från hennes jobb. I utbyte mot mitt trevliga sällskap blev jag lovad en glass. Man måste ju förhandla i sånna här situationer! Vi gick i allafall till botaniska trädgården där vi saktade ner tempot lite för att andas in alla underbara dofter och titta på alla ljuvliga färger. Höjdpunkten i det hela var när mamma skulle berätta om en icke-svensk man som alltså härstammar från något annat land. Ofta av oss svenskar kallad; utlänning. Mamma ville väl låta fördomsfri och öppen och börjar meningen med "Vi har en exotisk man på mitt jobb..." Haha...det där uttrycket måste jag bara sätta i rullning. Det har en otroligt fin och spännande klang. Nästan så att jag själv önskar att jag var lite exotisk.
Nu sitter jag och väntar på fröken K som ska komma hit och äta frulle. Självklart har jag inte tålamod att vänta, så min frukost är redan uppäten.
Imorgon är det matchdags igen.. håll tummarna för att jag inte bryter några ben!

Öronsvält.

Jag är en riktig fegis. Det gjorde sig väldigt tydligt när ipredlagen trädde i kraft. Jag har alltså hållt mig laglydig ända sen dess. Detta börjar nu framkalla ett stort behov av nya musikaliska alster. Inte har jag någon spotifyinvite heller, så jag kan inte ens få utlopp för mina frustrationer när jag sitter vid datorn. Min hjärna är nu starkt inprogrammerad med Johnny cash, Säkert!, Lasse, Lisa och Band of Horses. Det första jag ska göra när jag på onsdag får lön för all möda är att ta mig direkt till närmsta skivaffär och köpa mig en hederlig gammal cdskiva. Cardigans tror jag mig bestämt det får bli.
Tur att youtube finns i allafall. Synd bara att denna gamla hp'n hänger sig så fort man hittat nåt man vill lyssna på. Inte kan man föra över det till mobilen heller.
Jag är inte bitter.....

TP

Min halmstadvistelse är nu slut och jag har spenderat kvällen i haga. Det vankades spelkväll hemma hos E & M. Det borde finnas en tidsgräns på hur länge en runda TP får hålla på. Hjärncelllerna tog kollektivt självmord efter tre tårtbitar. Det blev trots detta seger för mitt lag! (Tack vare C's fina allmänbildning!) Vi blev även bjudna på äkta norrländsk palt. Bränd sådan. Jag lyckades välta ut en syltburk över ett halm(?) bord? Församlingen gnuggade dock geniknölarna och löste katastrofen med tops och en disktrasa.
Sitter nu på min egna dator. Den utan fungerande fläkt. Får se hur länge den håller ut ikväll. Men antar att betapetspelande är uteslutet. Fan.

  
Två förlorande lag! ;)

Strimmor

Lasse får ta över bloggen när fantasin tagit semester.



Rysrysrys.

Love it!


nonsens

Det blev inget stekande utan jag sattes i arbete direkt. The mission var att skrapa av färg från husväggen. Det måste vara det tråkigaste och mest monotona jag gjort på länge. Sen såg jag ut som en riktig mjälltjej utan tillgång till head and shouldersschampoo. Grr..hot!
Efter det kände jag att det var dags för en riktig kallsup. Så nu har jag tagit årets första dopp. Iskallt var det och ingen sol som värmde från himmelen. Men uppfriskande (inbillade jag mig).
Nu ska jag snart iväg till jobbet. Kommer jobba i halmstad hela sommaren. Jag som var så glad över att slippa pendla från varberg till göteborg. Nu blir det samma igen bara en ännu längre sträcka. Tur att jag kan bo hos mamma under dagarna jag jobbar. Traktamente sitter ju inte heller fel. Annars känns det mest bara jobbigt.


Åhh...dagens roliga!

Vet ni varför flodhästar bara gör det i vatten?
- Hur annars ska man få femtio kilo fitta blöt?

I ain't no sörenstam.

Igår trodde jag inte träningsvärken kunde bli värre. Det kunde den. När jag ska resa mig från soffan får jag ta hjälp av armarna. Ändå följde jag med min kära mor till golfbanan. Vi stog och slog lite på rangen och jag tänkte innan att mitt tålamod måste ha förbättrats sen sist jag spelade. Det hade det inte. Snarare förvärrats. Koncentrationen är inte heller den bästa. Sen har jag en förmåga att ta i allt jag kan och det är ju tydligen ingen höjdare när man spelar golf. Kombinationen tålamod, koncentration, lugn och kraftbegränsning innehåller allt jag inte sitter inne med. Det var inte så lyckat med andra ord.
Nu ska jag baka lite bröd sen ska jag lägga mig på altanen och stekas.

  

Trött på din gamla mormor?

Jag har funderat ett tag på att bli medlem i någon stödorganisation och åka hem till en gammal någon gång i veckan. Prata och göra annat som inte hemtjänsten hinner med. Gick in på röda korsets hemsida igår för att forska lite mer i det. Dessvärre behövdes det bara läxhjälp i angered samt insamlingsfrivilliga. Läxläsning...njee.. Jag vet knappt själv hur jag räknar, så att lära ut det skulle vara ett riktigt mission impossible. Dessutom är jag inte så pigg på att åka enda ut till angered. Så till insamlingsdelen. Inte riktigt min kopp av te att gå på stan och tigga. Måste ju ändå tigga i slutet av månaden av mina familjemedlemmar.
Så, är det någon som har en gammal mormor dom inte orkar med längre, så hojta till! Jag kommer och tjötar. Om inte dom vill det, så är jag grym på att laga chokladbollar. Och de äldre måste ju faktiskt äta!



PS. Tiara inget krav.

fussball.

Jag överlevde. Men det var knappt. Jag lyckades till och med göra ett mål, men det bortdömdes. Själv låtsas jag att det räknas ändå. Det sägs ju att man är sin egen lyckas smed, så då får man ju tänka positivt! Utöver detta så tog jag även en tjej på brösten. Yes, ett riktigt bullgrepp. Hoppas det uppskattades.
Nu ska jag lägga mig ner och förhoppningsvis inte hamna i koma efter denna ansträngning.
Kanske ska tillägga att vi vann också.

suck.

1 månad och 19 dagar tog det att få ett fungerande bredband efter flytt. Bra telia, bra.....

Kvällen.


Bad!

Igår kväll kände jag mig så jävla understimulerad. Samma känsla i morse. Därför blev jag väldigt glad när S ringde och föreslog att vi skulle simma. Jag har inte besökt en simhall sen jag bodde i glasgow. Då försökte jag och K få igång någon form av rutin i träningen. En gång tog vi taxi till hallen och taxichauffören frågade vart han skulle släppa oss. -På botten? Oj, va vi skrattade.
Så idag har jag alltså simmat, bastat och solat. Solning ingick om man la till 15:-. What a bargain! Alltså, en lyckad dag. Störde ihjäl mig på en ungjävel bara som promt skulle fjanta sig där jag simmade. En gång simmade jag rätt in i honom (med flit) där han stod och dagdrömde. Formade mina händer till ett svärd. Hehe. Det finns risk för att jag kommer att bli en bitter liten kärring när jag blir gammal!
Imorgon ska jag spela korpenfotboll. Jag kommer dö.


kvällens ekvation.

Pizzabakningsberoende + en släng av glutenintolerans = Ingen bra kombination


hrm..

Det sägs att kvinnor som har stökigt hemma är bra i sängen.

Äntligen gynnas man av att vara slarvig!

gammal räv

Det finns en risk att jag börjar bli gammal. Jag orkar inte längre partaja två dagar i rad.
Jag gjorde ändå ett tappert försök och åkte efter dammiddagen in till stan för att möta upp K och Co. Väl inne på stället så protesterade både magen och huvudet. Men man får väl se det positivt - jag kunde ju åka hem på samma spårvagnsbiljett!
Det var väldigt kul att ha varbergstjejerna här. Det hela började med att det gick hål i bag-in-boxen. Det måste varit ett tecken på att allt skulle drickas upp. Så det var bara att hälla i sig.
Fick inflyttningspresent av S. Skorpor från ståhlboms och Chaite från espressouse. Mums!!

Här kommer gårdagens bilder. Jag känner att jag gärna vill förtydliga nattens fylleinlägg. Jag hade sällskap på vägen. Inget annat.










03:53

Nattens prestation: Korsvägen - järnbrott gång/cykel med sällskap i form av en Henri Lloyd modell (hmm..tvekar)
Bilder kommer imorgon.
Bloggrekord!! Gött!

Skål!

Nu sitter jag med en kall öl i handen. Redo att göra staden osäker. Många klädbyten har det blivit och nu ser jag ut som en blandning mellan en hårdrockare och någon som saknar 80-talets rosa pasteller. K och hennes finska väninna gör sig fina inne i badrummet. När dom är klara så ska vi ta bussen in och gå på mässa. Oväntat? Det är en bekant som håller i den, så vi måste ju vara där och supporta! Efter det blir det nog öl i någon park för att sedan förflytta oss till festligheterna. Borde ta det lugnt för att orka med morgondagen och den stundande dammiddagen. Vet inte hur detta ska gå till med tanke på både sömn och matbrist. Känner att första ölen redan slagit till!

Trevlig helg!!


pizza

Idag fick jag ett (inte så ovanligt )sug efter pizza. Lat som jag är så orkade jag inte gå ner och köpa en. Istället sparade jag både pengar och ork genom att baka en egen. Jovisst! Detta påminde mig om helgerna hos pappa.
Varannan helg under barndomen så bodde jag och sis hos pappa. Det var en sak med det hela som gjorde det väldigt festligt. Nämligen menyn! Det fanns tre standardrätter vi fick välja mellan. Hembakadpizza, hamburgare med pommes frites och köttfärssås och spagetti. Gissa om jag favoriserade pappa när jag var liten?
Pappa förnekar än idag att det faktiskt var såhär. En parentes är att han på senare år gått en matlagningskurs. Befogat I guess!



 

Dagens dilemma

Härom veckan fick jag ett erbjudande om att vara hårmodell. Jättebra tänkte jag då. Jag besöker i princip aldrig frisören, utan låter alltid mina kompisar gå loss bäst dom vill. Jag har heller aldrig varit rädd för att prova nya frisyrer. Vilket kan vittnas av 2007 års stubbning av ena sidan.
Idag fick jag höra att håret skulle bli axellångt samt få en uppklippning. För några år sedan skulle detta inte ge mig några tveksamheter alls. Men nu. Fan. Jag kan inte bestämma mig. Nu har jag haft långt hår så länge. Många gånger är jag trött på den varma pälsmössan. Men lika många gånger tacksam över att jag har kalufsen.
Det vore i och för sig jäkligt skönt att få en gratis klippning..
Jaja. Betänketiden går ut ikväll, så jag får väl ägna resten av dagen åt att komma fram till ett beslut.


Förberedning.

Dammiddag i helgen. Det gäller att bunkra upp...


Playdate

Efter en hel dag av slapp och ljudbokslyssnande åkte jag till K. Tur var väl det, för vi gav oss ut och satte fläsket i rörelse.









Livet har sina goda stunder.







Det är aldrig fel att ha en hel strand för sig själv.


I Halmstad kör alla långsamt. Därför blev jag väldigt glad när en ung förmåga dök upp i filen bredvid idag på väg till eurostop. Det var rött ljus (i vanlig ordning..), vi kikade lite på varandra, flinade, kikade på rödljuset, gasade iväg. Vid tre rödljus höll vi på såhär. Han med nedvevad ruta, solbrillor på och hip-hop musik i högtalarna. Jag , som tyckte att jag också var ganska cool. Tills det gick upp för mig vad jag hade i cd-spelaren. Genom min nervevade ruta dunkar det ut....håll i hatten... absolute fame factory. Helt plötsligt kände jag mig som en artonåring påväg i sitt premiäråk efter att just tagit ett nytt och färskt körkort. Jahopp. Nu är jag i allafall tillbaks i götelaborg efter en vecka på rymmen.

Se!Se!Se!

...när jag gör fula miner. Eller välj att se Garden State. Grymt bra!


Victory!

Sånt här...




måste firas...


frösakull

Det är något underligt som händer när man ensam traskar ut på en blåsig strand. Blåsten blir till energi som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Själv förvandlas jag till en tolvårig flicka som blöter ner sina skor, hoppar i sanden och går och småpratar med sin hemliga kompis.(som förövrigt inte existerar)
Efteråt är jag matt, utpumpad och känner att en öroninflammation nog lurar bakom hörnet.
Här i frösakull kan man minsann bli barn på nytt. Ta upp en läskflaska ur backen, kicka lite med bollen som lämnats här, spela spel och bara vara. Man behöver heller inte tänka på hur man ser ut, för ingen här känner en ändå. Man är incognito.
Livet.

  
  

Förresten, mamma påminde mig om ett annat kärt barndomsminne. Återigen är det min minsta kusin Martin som är inblandad. Denna gång är det slalomtävlingar på ettan och jag lurar i honom att man kan styra skidåkarna med nintendokontrollen. Haha... Om jag minns rätt så satt han rätt länge, stolt med dosan i handen.

miljöombyte

Nu har jag lämnat födelsedagsbarnet, syster, alla djur och ett regnigt tångaberg. Det har varit några väldigt mysiga dagar och det hela avslutades med att jag och min likaledes vuxna syster sitter helt begeistrade av ett hästspel till playstation.
Man slutar aldrig förvånas över sig själv!

  
 

Min ankomst i frösakull fick en härlig start då jag lyckades pricka in sex av sex rätt på V64:an. Dessvärre var det inte så svårtippat. Men trehundrafemtio spänn är mer än ingenting. Klirrar skönt i den annars tomma kassan! Just nu skulle jag avnjuta ett avsnitt av grey's anatomy, men mamma verkar vilja annat och har satt på en jazzskiva på högsta volym.

  





Buzzador

Tänkte bara tipsa er om buzzador, världens största word of mouth nätverk. Jag har själv varit medlem i några år nu och tycker det är toppen!
Det fungerar på det sättet att man får hem produkter som man ska testa, samt bjuda andra på och fånga in åsikter. På det sättet får företagen som producerar produkten både PR, kritik och förbättringsmöjligheter. Under mina år som "buzzare" har jag bland annat fått hem lådor med choklad, kyckling, läsk, smör m.m  Har även fått prova på tjänster som ljudboksprogram på mobilen, nya datorprogram osv.
De enda kraven är att man ska buzza med andra om produkten och sen lämna in en rapport. Fick senast idag mailat till mig en buzzadorkampanj, som denna gång går ut på att bjuda vänner och bekanta på Kobbs te.
Så, om ni gillar att prova nya produkter som dessutom är gratis, så hooka upp er på www.buzzador.com Självklart  blir jag extra glad om ni skriver in verdadera i fältet där det står vem du blev rekryterad av. ;)



Dagens outfit?

Hade jag haft en modeblogg så hade den varit fruktansvärt oinspirerande och förmodligen så hade sidan så småningom blivit bannlyst av alla fashionslavar ute i landet. Idag till exempel, hade jag skyltat med ett stycke g-kås tofflor, joggingbyxor, alldeles för små trosor, syrrans egentrycka döskalle tröja och ett par år för gamla joggingbyxor. Bonusen hade varit mina glasögon som jag implushandlade för en femhundring på nätet för ca fyra år sedan. Ett par sneda, gröna bågar som egentligen aldrig borde fått gått ut till försäljning.
Men nu sitter jag här isolerad i ett tomt hus på landet. De enda levande varelser som får se detta fachionabla mästerverk är två hundar, en katt samt några dammråttor. Ikväll blir det ändring på det för då ska här firas med gräddtårta och paket. Lillskruttan fyller sex idag och har redan fått en preview på vad kvällen har att erbjuda. Men ingen sång. Nej, det önskades inte. Konstigt, det där fenomenet måste gå i släkten. När jag var liten var det det värsta jag visste. Sitta i mitten som ett fån bland massa jämnåriga som försökte sig på att sjunga 'jag må hon leva' i samma tonart. Detsamma gällde när jag blev lite större och tog studenten. "Meeeeeen, varför måste jag öppna alla paket och tacka inför alla på samma gång?" Där fick jag dock ta på mig rollen som vuxen(?) och gå igenom skiten. Men tvi. Tur man är vuxen på riktigt nu och kan göra sina egna val. Eller?

intervention

Jag är inte mycket av en skogs och naturmänniska. Någon gång om året händer det dock att jag får ett sug efter moder jord. Jag ser det lite som en intervention. Nej, inga ätstörningar, drogberoende eller övrigt missbruk. Kanske mer att ingripa livet sig självt. Hämta nya krafter, finna inspiration och ny lust. Få dagliga bekymmer att blekna bort i en klarblå himmel, en grönskande skog och en vacker äng.
Idag var en sådan dag. Jag tog på mig ett par storlekar för stora gummistövlar, syrrans gamla fleecejacka och ett par utslitna joggingbyxor. Fajta, Bita och syster gjorde mig sällskap genom snår och buskar. Efter promenaden var det inte bara själen som var lugn utan även magen efter all god harsyra jag stoppat i mig.
Annars så har jag inte gjort någonting idag, vilket kan vara nog så skönt ibland. Mestadels har jag legat ute på träsoffan på altanen och bara tittat upp mot den blåa himmelen och låtit våren smyga sig in i mina sinnen.
Ikväll hoppas jag A jobbar på sitt café i kärrdal. Det hade suttit fint med en kopp kaffe och lite skvaller.

  
   

erase and rewind

Fortsätter i barndomens tecken. Var tvungen att åka till Bua, den minimala lilla by jag är uppvuxen i. Allt utom skolan såg precis ut som jag mindes det. Hamnade tillslut på bua strand.

  

  

Om några dagar drar jag vidare till Halmstad för att sedan återvända till Götelaborg på söndag.

barndom

Jag läste ju Mig äger ingen, för några dagar sedan. Nu lyssnar jag på ljudboken Underdog, som även den är en barndomsskildring. Detta får mig att tänka på min egen tid som barn. Jag förbryllas över hur lite jag kommer ihåg i jämförelse med författarna. Men här kommer ett axplock av händelser som kom upp.

Min kompis Patrick klättrade upp i vårat träd och vägrade komma ner. Tillslut fick mamma hota med att såga av grenen! Kommer fortfarande inte ihåg om hon behövde göra det.

Pappa stod i mål en fotbollsträning. Jag hade dribblat mig förbi hela motståndarlaget och hade bara pappa kvar att runda. Han lyckas ta bollen, varav jag blir vansinnig och lägger av en loska mitt i ansiktet på honom. (Förlåt pappa!!)

Jag och två av mina kusiner bildar "The kaktusband" och spelar in låtar på bandspelaren. Den bästa låten var.."Jag har en kaktus, du har två, men det går så bra ändå...bra ändå(kör), bra ändå(kör). Letar än idag efter det där bandet,

Jag och min kompis Elina har köpt lördagsgodis. När vi är på lekplatsen så tar jag upp en kola, trampar ner den mot rutchkanan. Slänger lite grus på den, fortsätter trampa. Tvingar henne sedan att äta upp den. Hon sover över samma natt. Dagen efter ligger det en prydlig liten spya på hennes madrass. (Wonder why?!)

Jag smyglånar kopieringsmaskinen på skolan. Trycker upp "fräcka" bilder i A3format. Säljer sedan bilderna till klasskompisar för femman styck. Tillslut klagar föräldrar till fröken och jag blir tvungen att lämna tillbaks alla pengarna. (Fan!)

När jag blev arg hemma så låste jag in mig i torkskåpet. Allt för att mamma skulle bli orolig och undra vart jag hade tagit vägen. Problemet var bara att jag då som nu är ganska nojig av mig, Tillslut blev jag rädd att luften skulle ta slut så jag fick motvilligt stiga ut och ge mig till känna.

Mamma och jag hälsade på hos min moster och hennes lantställe. Jag och min kusin får för oss att ge oss ut på isen. Vi kravlar oss ut till mitten. Då känner vi att detta nog inte är en bra idé. Vänder. Kommer tillbaks, berättar vad vi gjort. Blir omfamnade av föräldrar som är glada att vi lever. Har förstått i efterhand att isen knappt var centimetern tjock och strömmarna under, livsfarliga.

Återigen ett minne med kusinerna. Vi är i stockholm under fotbolls em-92(?). Den yngsta kusinen, martin,  har just lärt sig ordet 'huligan'. Efter en tur till 7-eleven och godisköp är vi åter tillbaks i min morbrors våning på östermalm. Gatorna är fulla av fotbollsfans. Martin öppnar fönstret. Skriker ut "Hej alla huliganer och hoppsnoppar! Här kommer jag med en påse gröna grodor som KNULLAR". Haha..

To be continued..

Lugna gatan.

Igår kväll när jag traskade till bilen för att ta mig till jobbet, så såg jag att mina morgontofflor fortfarande satt på fötterna. I morse körde jag fel när jag skulle hem. Jag tror min ledighet kommer i precis rätt tid!
Idag har jag varit i gårda och spelat skip-bo. Förlust mot S i vanlig ordning. Lånade med mig Esther hem för lite helgsällskap. Har redan ställt in mig lite genom att bjuda på korv och spaghetti! (Gen)vägen till en jyckes hjärta är mat. 
Nåt har jag minsann lärt mig!


Esther sträcker sig efter tv-kontrollen. Hon gillar tydligen inte robinson.


djfskjfkdjsf

Det blev en snorig och snuvig jobbnatt som bjöd på film och läsning. Hade hyrt filmen Candy med Hugh Hefner (tänkte jag skriva..och gjorde det). Menar såklart Heath Ledger. Den kanske inte var så långt ifrån hans verklighet, för den innehöll en livshistoria sprängfylld med droger, kärlek och runtfläkande. Rekommenderas!
Läste klart Mig äger ingen, som måste vara en av de bästa böckerna jag läst. Den handlar om uppväxten och barndomen med en ensamstående alkoholiserande, men kärleksfull far. Den bjöd på både tårar och skratt.
När jag slutat så virrade jag runt i mitt område för att hitta min alldeles egna parkering. Utan resultat. Fick återigen skrapa ihop några mynt, som inte räckte till många timmar. Upp igen vid två och ett nytt försök att hitta min lilla ruta. Denna gången (tror jag) att jag lyckades. Om inte annat så borde väl någon sur gubbe ringa från parkeringsbolaget och säga att platsen tillhör någon annan.
Dödstrött, lipig, snorig och arg ska jag nu försöka mig på att laga lite middag innan det är dags för sista jobbpasset denna vecka.

RSS 2.0