After Work

Under dagen igår så agerade jag hjälpreda åt Carro som gick all-in på ICA. Det storhandlades för höga belopp och bärhjälp var ett måste för att alla påsar skulle komma med hem. Om jag minns rätt så blev det tillsut sju proppfulla påsar som skulle levereras till dörren. Själv handlade jag en halv påse varor och den gick på en fjärdedel av de Carro betalde. Då insåg jag att jag inte är en effektiv konsument. Dyra engångsförpackningar och lyxvaror verkar vara min cup of tea. På kvällen bar det av till Harrys för After work med dammiddagsgänget. Tyvärr var vi inte fulltaliga då en viss person(DU vet vem du är...aghhhh!) hade glömt av denna eminenta tillställning. Efter att ha fått detta trista besked så beställde vi in burgare och öl som sig bör när man beställer från pubmeny. Det blev mycket roligt snack och självklart kunde ingen av oss undgå att prata om sveriges hetaste ämne just nu, nämligen Mrs Anka. Någon tog upp att hon tilltalade sin man som Mr Anka och inte älskling eller Paul. Då berättade Frida att hon hade ringt ett jobbsamtal till en man vars kvinna svarat och sedan skrikit "Herr Nilsson, det är till dig". I det fallet var det ju klockrent att ropa på sin make med efternamnet. Haha.
Nu ska jag slänga in mig lite frukost och efter det försöka mig på en löptur. Har legat på latsidan en hel vecka och känner mig inte alls motiverad till att snöra på mig löpskorna. Men, men..det kan behövas om jag ska orka sitta inne och skriva om Goffman hela dagen. Tjingeling!


Frida & Soffe

Emma

Carin


Frånvaro

Ursäkta min fråvaro men jag har inte vågat gå in på internet med risk för att fastna här istället för i plugget. Jag som tyckte att kursen verkade jätteintressant och rolig har nu ändrat åsikt och ser det istället som en stor stressfaktor. Hjärnan står still och jag blir mer och mer frustrerad för varje försök till reflektioner av sociologiska teorier. Helgen har dock inte bara bestått av plugg utan ganska mycket annat. I fredags var det ju fest hos Frenzel med 80-tals tema. Ingen utklädnad krävdes men en accessoar tillhörande åttiotalet skulle man ha. Det blev en lyckad tillställning som slutade i soffan med fullt fokus på sing star och höga toner. Igår var det dags för ett besök till ge-kås igen. Såhär i efterhand så kanske det inte var ett så smart drag med tanke på att det är löningshelg. Detta blev vi varse om efter att ha köat från pressbyrån några hundra meter därifrån. Med mig hem denna gång fick jag en dvd-box, nya Winnerbäck skivan, en laptop-utstyrsel med Elivs på och lite annat smått och gott. På kvällen börjades den första begreppredogörelsen skrivas och jag förstod då att nattläsning inte ger goda resultat. Jag kunde knappt koppla något i uppgiften till det jag läst under jobbnätterna. Suck. Idag på morgonen fortsatte pluggandet innan det var dags att hälsa på min gamla granne Ulla. Där bjöds det på kaffe och fikabröd och det pratades gamla minnen. Lite nytt skvaller om grannarna är ju också obligatoriskt under dessa återträffar. Innan jag skulle gå samlade jag ihop lite karmapoäng genom att gå ut med soporna åt Ulla. Det kändes allt lite nostalgiskt att åter hoppa över balkongen och gena över gräsmattan för att ta sig till sophuset.







Maten gick även den i åttiotalets tecken och till förrätt blev det varma mackor med skinka, ost och ananas. Huvudrätten bestod av flygande jakob och ris för att avslutningsvis toppas med päronhalvor och after eight till efterätt.


Konsekvenser

Idag kommer mitt obefintliga tålamod orsaka stora konsekvenser. Hur illa det blir får jag först veta om fyrtio minuter. Jag har den senaste veckan skådat en ljus och irriterande utväxt i min hårbotten. Tanken har varit att jag ska färga håret imorgon när löningen dimper ner på kontot. Idag orkade jag inte vänta längre. Jag har därför tagit fram ett gammalt hårfärgningspaket som Malin gett mig. Hon visste inte när jag fick den om jag färgade håret mörkbrunt eller svart, därför fick jag en av varje. Jag har inte använt den svarta färgen trots katastrofala hårdagar under det senaste halvåret. I minnet har jag haft en bild av när jag av misstag fick med mig svart färg hem från affären och förvandlades till en sotare. Eftersom jag inte direkt är känd för att vara petig så lyckades jag även få färg i samtliga delar av ansiktet. Nu sitter jag alltså här och väntar på en repris lagom till 80-tals festen imorgon. Jag kanske borde klä ut mig till Gigi Hamilton och låtsas som om färgningen var ett genomtänkt drag?


Flickan som lekte med elden

Jobbhelgen är över och den avslutades med ett biobesök följt av lite käk ute. Jag, Stella, Christer och Anna var och såg Flickan som lekte med elden. Den har ju inte fått lika bra betyg som den första filmen, men enligt mitt tycke var den minst lika bra. Den bästa repliken var däremot inte i filmen utan hittades bland biopubliken. Det är nämligen en scen i filmen där Lisbeth Salander ligger på golvet med täcke upp över bröstet. Om jag minns rätt så röker hon en cigarett och visar därför upp armhålan. Där skymtar lite svarta hår. Inte nyrakat alltså. När detta visas på bioduken så skriker en tjej i publiken ut "Åh fyyyy", varpå samtliga personer i biopubliken börjar asgarva. Man kan därmed säga att vi fick vår beskärda del av komedi också!
Idag ska jag prova på att köra ett träningspass på DVD hemma hos en vän. Om jag har fattat det hela rätt så är det ett boxpass. Det ska bli intressant och kan verkligen behövas med tanke på min karaktär under denna helg. Jag har haft svårt att hålla fingrarna i styr från gottepåsen. Ingen träning har det blivit heller. Däremot har jag varit duktig när det gäller pluggandet. Trots råd från syrran om att skumma igenom studiematerialet så sitter jag enträget och läser igenom varje mening på varje sida. Vi får se hur länge jag kommer orka göra det. När man har elva timmars jobbpass som inte består av så mycket annat ansträngande så känns det som att jag lika gärna kan läsa allt. När det gäller sociologin så känns det roligt och någorlunda förståligt, men så fort socialpsykologin träder in känns allt bara fruktansvärt flummigt och svårbekripligt.
Nähä, nu ska jag börja dagen på riktigt! Tjoflöjt.


Viktigt

Hjälp till att stoppa trafficking av barn. Gå med i Facebook-causen eller kika in på Body shop som just nu har en kampanj som heter Stop Sex Trafficking of Children and Young People. För att stödja arbetet så ger dom 77 kr per köpt handkräm till arbetet att stoppa trafficking av barn.

 

Stop_sex_trafficking_SW_gif

Om du har en blogg och känner att du också vill delta i kampanjen så skicka ett mail till [email protected] .


Buadäga!

Gammal Buabo som jag är så känner jag mig väldigt stolt över Hillevi Sapersteins generösa bidrag till wic-85. Hillevi är gift med den amerikanska mångmiljonären David Saperstein. Trots lyxliv och glansdagar i Malibu har Buatjejen kvar sin härliga bonniga dialekt. Snacka om kontraster när man ser denna tjusiga donna och sedan lyssnar på hur hon pratar. Sånt gillar vi!



-Hillevi, ge Anna Anka lite tips så hon också kan uppföra sig som människa trots miljoner och lyxliv i Amerikat.


Självdistans?

Hittade en bild som togs för några veckor sen. Den är ruggigt ful, men jag kan inte sluta titta på den och fundera över vad det var som utlöste detta hysteriska skrattanfall.


Socialisera mera

Denna dag har förgyllts av möten med både vänner och familj. Förmiddagen började lugnt med plugg och läsning i sängen. Efter tre koppar kaffe och en hel näve med snusprisar kände jag mig en aning snurrig och tyckte det var dags att ge mig ut i det fria. Det började med en lunch med Anna nere vid fästningen i Varberg. Efter en timma drog jag vidare till fröken Frenzel för kaffeintag, snickesnack och mazariner. Efter en stund ringde Catrine och vi bestämde träff vid...damdadam...fästningen. Där låg vi i gräset och pratade om ditten och datten medan vi surplade festis och åt gifflar. Under denna trevliga stund hann jag även prata med mamma, pappa, syrran och sten. Sten och jag diskuterade gårdagens program om hollywood fruar. Herregud vilka uppblåsta och trasiga kvinnor. Den där Anna Anka (kvack,kvack) lever verkligen upp till sitt efternamn för några mänskliga drag gick knappt att finna hos damen. Sedan har hon mage att klaga på fansen som antagligen är den bidragande faktorn till att hon kan gå i sina dyra tantklänningar.
Efter fästningsbesöken tog jag forden till Glommen och hälsade på far min. Där bjöds det på mackor och kaffe efter att jag (tro det eller ej) tackat nej till beställning av pizza. Kände att jag efter 1st kebabrulle, 2st mazariner samt 4st gifflar fått i mig min beskärda del av tomma kalorier. Efter detta hade jag tänkt köra tillbaks till Varberg för granskning av idol samt en löprunda. Detta fick vänta då syster och Smilla ville ha familjärt besök. Så istället styrde jag kosan till Nordmossa där jag landade i soffan lagom till reklampausen. Man förstår att vissa människor som söker till idol inte har någon självinsikt. Detta blir extra tydligt när Smilla sex år sitter och skäms för auditiondeltagarnas prestationer. Men vem är jag att döma. Jag hade inte ens vågat sjunga där om jag så hade Whitney Houstons pipa.
Nu sitter jag sömnfärdig efter en hetsig men ack så härlig dag som även bjudit på en springtur i höstmörkret. Godnatt!

Skördemarknad

Idag fick jag ett sms av Kerstin som föreslog att vi skulle åka till Gunneboslott och gå på skördemarknad. En perfekt söndagssyssla tyckte jag!
På marknaden handlades det grönsaker, ekologiska hudvårdsprodukter och nybakat bröd. I Gunnebo fanns även Mats-Eric Nilsson som skrivit Den hemliga kocken och Äkta vara. Han pratade om tillsatser, E-nummer och fusket i svensk matindrustri. Han berättade även att efter hans första bok så var det en bloggare som hade utlyst en tävling om vem som kunde hitta varan med de flesta E-nummer. Vinnare blev en person som köpt Rydbergs lätta skagenröra och hittat 22(!!!!)stycken E-nummer på etiketten. Tvi!












Träning enligt Carro!

Den här damen vet hur man förenar nytta med nöje.
Redskap som behövs: En flaska öl och en cigg.







Nu har äntligen sociologiböckerna kommit och jag har hunnit förkovra mig lite i ämnet. Det ser ut att kunna bli en intressant termin med mycket kunskapsintag gällande individerna och dess påverkan av samhället. Nu har jag lagt böckerna åt sidan och väntar in "Här är ditt liv". Jag är med i en internpott där samtliga deltagare satsat en tia på vem de tror ska vara med i premiären. Min chansning är Jan Guillou, de andras är Rolf Lassgård, Eva Dahlgren och Inga-Britt Ahlenius. Har ingen av oss rätt så flyttas potten till nästa vecka där även ny insats läggs till potten. Det blir aldrig roligare än vad man gör det!


Fredag!



Ikväll firas det!


Väckning

Nackdelen med att jobba natt och sova på dagen är när man väcks av diverse arbetare utanför lägenheten. Den spontana tanken jag får är att jag ska dra upp persiennerna, öppna fönstret och skrika på dom. Har de ingen hyfs? Va, väcka mig redan halv två!
Sedan kommer jag på mig själv och inser att om de inte skulle jobba i rabatterna vid denna tid, när skulle de då utföra sitt arbete? Det är väl bättre att väcka en än femhundrasjuttioen? Så jag tar tillbaks min ilska och får istället lite dåligt samvete för alla hemska tankar jag tänkt fem minuter tidigare.
Nu gör det inte så mycket att jag inte fått min skönhetssömn för jag har bara en natt kvar sedan kan jag sova ut under hela sex nätter. Om inte de kommer tillägnas åt plugg vill säga. Nu vet jag att första boken är på väg i allafall. Så länge har jag lånat en bok som heter "introduktion till socialpsykologi". Den finns inte med i listan över kurslitteraturen vi ska läsa men man kan ju alltid hoppas att man kan ha lite nytta av den ändå. Det verkar vara ett riktigt intressant ämne och jag antar att det är bättre att fylla upp jobbnätterna med kunskapsintag än att att lösa korsordsbilagor eller plöja dvdboxar.


Kärringrace

Idag tog jag och Carro (aka Ester) oss en riktig whitetrashrunda. Med våra tunna plånböcker röjde vi runt på ÖB, Rusta och Harald Nyborg. Skynda Fynda! Det bästa med onischade billighetsaffärer är att man aldrig vet vad man kommer hem med. Det kan vara alltifrån möblemang, dvdfilmer till tamponger och spikmattor. Den här gången kom jag hem med en salig blandning saker som jag säkert kommer ha nytta av någon gång.
Nu börjar jag bli lite stressad över att inte studentlitteraturen har kommit. Vi har god tid på oss att göra första uppgiften men eftersom jag inte har någon vana inne så känner jag att jag behöver lite startsräcka, då gärna MED böcker.


Ester har hittat något som faller henne i smaken.

Nöden har visst ingen lag.


Spårning och blåbär

Idag har jag varit på skogsvandring med Catrine. Egentligen ville Catrine att jag skulle springa och gömma mig för att hennes hund sedan skulle få spåra upp mig. Det gick jag inte med på. Istället lades det upp ett korvspår där salami stod på menyn. Jag fick i uppgift att gå så tyst jag kunde i precis samma spår som hund och kamrat gick. Naturligtvis glömde jag detta efter någon minut och började gå mina egna vägar, men då fick jag ett argt öga på mig och jag fick snällt gå tillbaks till ledet.
När spårningen var klar fick Millie springa runt lite och Catrine lekte kurragömma. Medan detta pågick passade jag på att plocka blåbär. Jag kände mig som Mulle själv när jag satt där på huk.
Helt plötsligt hör vi ett skott varpå jag får hålla mig för att inte kissa på mig av rädsla. Två skott till följer och till och med Catrine visar upp lite rädsla. Med tanke på alla Beckfilmer jag sett den sista tiden så skulle jag inte bli förvånad om det dök upp en galning med hagelgevär framför mig. Vi sprang iväg med en väldig fart, jag med blåbärspåse som sköld och Catrine med en flåsande hund efter sig. Vi klarade oss helskinnade ur skogen och det enda tecknet som är kvar av våran skogsvandring är nu mina blå fingrar.

Tyvärr glömde jag kameran men lyckades föreviga denna spännande skogsvistelse med mobilen.






Vinst!

Det lönar sig att vara korsordsnörd! Dessvärre krävs det ju ytterligare flyt för att vinna på lotterna man får..




Besök hos bästa syster

Kvällen spenderades med Anna hos bästa syster och Smilla. Det spelades yatzi, gjordes konster på Twistermatta och bjöds på underbart god husmanskost. Som grädde på moset vann jag 499:- på travet. Good shit!


Onsdag

Idag har jag överträffat både träningsboken och mig själv. Det var bara magövningar på schemat, men jag tog mig minsann en löptur ändå. Dessutom slog jag mitt rekord på just denna rundan. Ska man tävla så kan man lika väl göra det mot sig själv. Fast jag tror det är dags för mig att ge mig på lite längre rundor, men då vaknar väl grinollen inom mig till igen. Min bekväma karaktär sätter rätt ofta fälleben på mig.
Efter dagens pass kokade jag ärtsoppa. Tydligen hade rundan krävt en del energi då jag lyckades trycka i mig en HEL burk med ärtsoppa samt två knäckbröd med leverpastej. Efter det blev jag så trött så jag var tvungen att lägga mig ner och vila middag. Det bor allt en liten tanta i mig.
Ikväll blir det filmtajm! Fick ett erbjudande med Aftonbladet i helgen om att hyra gratis filmer från Lovefilm i två månader. Det kan man ju inte tacka nej till, så ikväll ska jag plöja Taken & Vi hade i allafall tur med vädret 2.
Först bär det av till Rusta för att inhandling av vikter.



Blandad kompott

Det blev en löprunda tillslut. Skorna jag köpte hade storlek trettiosex och var på gränsen till för små. Detta märktes efter trettio minuter av flås och skoskav. Konstigt nog gjorde det bara ont i ena foten. Jag är väl helt enkelt osymetrisk. Hur som helst är nu dag ett i träningsboken avklarad och jag kan stolt sätta in en guldstjärna på dagens datum.
Efter denna hurtiga eftermiddag blev det solariebesök följt av middag hemma hos Frenzel och Corin. Idag var det inte mamma C som gjorde bort sig inför Joel utan det var min tur att skita i det blå skåpet. Oansvarig som jag är slängde jag ur mig fula "vuxenord" blandat med oanständiga berättelser. Efter jag kommit på mig själv kontrar C med att även små koppar har stora öron. Som tur är verkar detta samtal intressera Joel mer då han frågar vad det är som har stora öron.
Nu ska jag njuta på spikmattan medan en pokerturnering rullar på datorn.






Min nya drog, Shapelink!


Antagen

Jag fick just ett mail från Mittuniversitetet. Jag är antagen! Nu gäller det bara att fixa fram kurslitteratur fort som tusan för kursen började redan igår. Det här ska minsann bli spännande.
Satte igång och gjorde mitt styrkepass innan. När det var klart var jag riktigt laddad för en löptur. Då inser jag att jag glömt springskorna hemma i Göteborg. Smart. Sugen som man är såhär första dagen i träningsboken så var det ju bara att dra iväg och köpa ett par nya skor. Alternativet var att köra fram och tillbaka till Göteborg för att hämta dom. Det hade kostat dyra bensinpengar och då är det väl bättre jag lägger pengarna på ett par extra skor som jag kan ha liggandes i bilen.
Femhundra kronor gick kalaset på. Det fanns ett par juniorskor för 300:-, men de kändes som förkrympta rymdskor alternativt platåskor från tidigt nittiotal.

 




Nu är det dags!

Jag fick en väldigt fin träningsbok i helgen. Den är fylld med övningar och löpturer som jag under 21 dagar ska genomföra. Antal dagar bygger på just den tid det tar att ändra ett beteende. Nu har jag ju faktiskt varit flitig hela sommaren så jag hoppas att jag redan ändrat mitt beteende, men det går ju alltid att ändra mer. Självklart var jag igår tvungen att suga ut det sista ur det ohälsosamma livet. Klockan 23:30 åkte jag och köpte en smaskig meny på Donken. Man vet aldrig när man får äta fet mat igen så det gäller att bunkra upp!

 



Jag älskar guldstjärnor! De påminner om lågstadiets avklarare skrivprov.


RSS 2.0