Jag såg kungen

Ja, baddräktskungen alltså. Panos himself. Han bor granne med familjen som K är inneboende hos. Han är ståtlig den där panos. Borde hört efter om han hade nåt snyggt att bjussa på. Men det kanske inte passar sig med mina små icke-silikoniga tuttar och slappa röv. Nåja. Det var ett moment. Jag och Panos. Panos och jag.


Oj, vilken blick han har den där panos.

Körning


när man är uttråkad i bilen så kan man alltid filma.

Är så trött på detta eviga bilkörande. Ge mig en lägenhet i göteborg, nu! Ikväll slipper jag dock köra hem för det vankas övernattning hos fröken K. Imorgon ska vi ta en tripp till staden och på kvällen blir det som tidigare skrivet schlagerpartaj.

Nattstrunt

Nu är jag hemkommen från en helt okej jobbkväll i götelaborg. De här bilresorna är inte bra för mig då jag lagt till med en tvångstanke.
Tvångstanken går ut på att spruta spolarvätska just när jag kör förbi lastbilar.Varför? Det började lite som en utmaning, typ "hur mycket ser jag av vägen om jag har en lastbilsklump på ena sidan, väggren på andra, smuts och regn på rutan och dessutom sprutar spolarvätska?" Nu gör jag det på ren rutin, eller nja...tvång då. Undra vad nästa steg blir. Kanske ska öppna och stänga dörren i farten?
Fast värre var det nog när jag som nybliven körkortsägare vid artonårs ålder var ute och körde på vägarna med lite mild panikångest. Inte bara skulle jag hålla koll på vägen, inte svimma och inte spy. Jag var även tvungen att känna så att hjärtat slog. Vad jag inte tänkte på då var nog att det snart skulle sluta slå om jag fortsatte koncentrera mig på mina åkommor istället för vägen.
Nåja.
En tjej på jobbet har en kompis som ska hyra ut sin lägenhet i Götet. Den står tydligen tom redan och paret befinner sig på Island och har inte tänkt flytta hem det här årtiondet i allafall. Hoppas, hoppas, hoppas den kan bli min!

Förresten idag klippte C mig. Jag känner mig som frihetsgudinnan, ja fri alltså, utan den stora kaluffsen som mer fungerat som en mössa än vad hår nu egentligen ska vara bra för.

Ljuvligt klipp!


OjOjOj

Det vankas bröllop minsann!
Jag har alltid gillat den där Daniel. Han är fulsnygg, tafatt och gillar inte att prata offentligt. Me like a lot!


tjofadderittan

Ibland slås jag av min egna klokhet! Jag hade varit så smart innan jag åkte så att jag hade bokat tvättid till dagen efter jag kom hem. Tyvärr slås jag inte lika ofta av mitt minne. Så när jag idag gick ner och skulle se om det fanns någon tid så såg jag att jag missat den jag hade igår.
Som tur är har jag en syster och jag får härmed reprisera ett gammalt blogginlägg med att jag nu sitter hemma hos henne och väntar på att tvätten ska bli klar. Vilket inte lär bli snart eftersom jag just la i första maskinen.
S blev väldigt glad över sin high school musical hoddie trots att den var  size ala åttaåring. Så nu ser hon ut som en blandning mellan pink(ja, den var ju rosa) och 50cent(storleken).
Imorgon är det dags för ett pass på den nya jobbet som följs av två dagar på det vanliga. Sen är det helg och schlagerparty! Jag som inte sett ett enda program ännu. Ska bli spännande.
Åh och veckans höjdpunkt blir på fredag förmiddag för då kommer C(eller var det bbc?) och förgyller min dag med både sällskap och..damdamdam...KLIPPNING!

Dygnsrytm

Inatt och under dagen har jag tampats med att ställa om kroppen till svensk dygnsrytm igen, Har ju mycket erfarenhet av nattjobb och tänkte att det här inte kunde vara värre. Men det kunde det.
Slumrade till under dagen igår vilket jag bestämt mig för att absolut undvika. Sen vaknade jag till och från under natten. Bland annat vaknade jag vid femsnåret av att jag låg och grät högljutt. Drömde om jobbet. Härligt!
I morse tänkte jag gotta i mig några avsnitt av sex in the city. Gick ju mindre bra då jag upptäckte att mina nyinköpta boxar inte passar till min icke-regionsfria-dvdspelare. Smart Kajsa. Smart.
Nu ska jag bädda ner mig och sluka det senaste L Word avsnittet!

Natt-TV

Dylan + Helena = Finally!

trött

bil-tåg-tunnelbana-flygtåg-flyg-flyg igen-flygbuss-spårvagn-bil. trött.

lite dalig amerikansk inredning.

Har ar bottenplan i huset dar vi bor. Jag har aldrig forstatt mig pa den amerikanska inredningen. Det har ska dessutom vara fancy!









trapporna upp till varat palats.

lediga dagen

Tyvarr gick vi aldrig pa de omtalade gatorna of philadelphia som Bruce sjunger om. Men shopping blev det anda. Vi tog bilen till ett gigantiskt shopping center med namnet King of Prussia. Ett tag igonerade jag P'et och latsades att jag var in Russia. Men det var inte lika roligt.
Pa centret hittade jag bara ett par handdukar. Tokigt daligt med tanke pa hur stort utbud dar va. Men jag fick mitt shoppingsug tillfredstallt pa vagen hem dar vi hittade en allt-i-allo affar. Sa jag blev en dvdbox och en johnny cash box rikare!
Har ar lite kort fran dagen. Jag bjuder aven pa nagra videos, da det var mycket roligare att filma an fota.


Star sig dessa nar det blaser??


Vi vagade oss aldrig in. Men det hade varit roligt att gora en 'pretty woman'.

anna efter att ha provat fyra klanningar.





Sahar trott och tramsig blir man av for mycket provrumsbesok!

hej hopp

Idag har jag varit ledig pa formiddagen och akt till det lokala shoppingcentret. Kopte bland annat tommy hilfigher handdukset . Har  hort sma faglar viska i mitt ora att dollarn har stigit. Stammer det? Borde vaxlat mer istallet for att handla pa kortet.
Igar satt jag och pratade med mamma pa msn och hon tyckte jag skulle spela en v64:a. Det gjorde jag och hor och hapna jag vann 1000 kr. Hoppas pengarna hinner komma in pa kontot innan jag flyger hem. Har forovrigt noll koll pa hur mycket pengar jag gjort av med har. Glomde saklart bankdosan hemma.
I eftermiddag blir det promenad i en park har i narheten. Ska forsoka ta lite mer bilder ocksa. har varit dalig pa det under tiden i plymouth.
Hors imorgon efter stadsvandringen i philadelphia.

Onsdag

Nu har jag nagra timmar ledigt. Annars har det varit tva valdigt intensiva dagar. Just nu gar jag pa reservkrafterna. Tycker min kropp borde ma bra da vi bara ater organiskt och veganskt. Snacka om chock med tanke pa vad jag ater i vanliga fall.
Lovade ju lite bilder pa huset! Here we go.

Framsidan

Tradgarden pa baksidan

Baksidan

Den har 'lilla' bilen kor vi runt i.

Hoppas allt ar bra dar hemma!!

Kvall i Plymouth

I lordags lamnade vi staden som aldrig sover och har nu kommit till Plymouth som ligger ca 20min fran Philadelphia. Vi har bytt ut den tranga tvaan vid central park mot ett lyxhus med tre vaningar. Har har vi egna rum och eget badrum. Vardfamiljen ar sicilianare och fadern i huset stammer in pa den typiska maffiabossen.
Igar fick jag lite ledig tid och passade pa att ga till 'the mall'. Dar inkoptes en adapter till datorn, sex and the city dvd, present till smilla och annat krimskrams. Dessa dagarna kommer det mestadels bli jobb, men pa fredag har vi lite fritid igen och kommer fortsatta shoppingen.
Ska se till att fota utsidan pa huset sa ni far se hur harligt det ar har, men an s[ lange far ni halla till godo med kallaren.


Vi delar kallaren med dessa djur.

I USA ska kylskapen vara fyllda med dricka. 'ta vad ni vill'. tack.

baren

anna efter fjorton timmars arbete.

mitt gift. och lite nasdukar far tarfyllda dokusapaavsnitt.

ibland far man roa sig sjalv pa jobbet.

och det tycker anna ar kul!

Shoppingdag!

Den lediga dagen blev flyttad från torsdag till fredag, så idag har vi gjort stan!
Enjoy:


Laddad inför en fartfylld dag på staden!

Muntergök.

Min vän Whoppi.

Time Square



Anna på Macys

Time Square igen

Empire State building

Vem kan hitta de fulaste bågarna?

Allt i USA är bigsize. Till och med dogsen.

Efter shoppingen bar det av till New Jersey för middagsbjudning. Här, Chad.

Liten uppdatering

Tänkte ge er en uppdatering av vad som hittils hänt på vår resa.
Flygresan gick utmärkt. Jag har aldrig känt mig så uppassad förr! Det serverades kex, snacks, dricka, lunch, mellanmål.. You name it. Efter varje måltid fick man även en "hot towel". Jag förstod ingenting första gången och kände mig inte speciellt resvan.
Såhär i lågkonjunkturstider så står tydligen flygen halvtomma, så det fanns gott om utrymme för både ben och annat. Jag växlade mellan att ligga över tre säten och att ha benen mellan sätena framför. Det fanns även ett mediabiblotek med massa filmer, spel, musik etc. Jag hann se flickan med pärlörhänget och vicky christina barcelona (som jag förövrigt rekommenderar starkt!).
När vi skulle ta taxi från flygplatsen lyckades vi hamna i en svarttaxi där chauffören stal 50 dollars av oss. Härlig start.

Idag har vi åkt till New Jersey och ätit middag och sedan körde vi en liten tur runt Manhattan.
Vi bor i en liten tvåa som ligger precis vid Central Park på Manhattan. Han som har lägenheten är Lama och allt är buddhistiskt inrett. (se bilder) Det är ganska compact living här då vi är sex personer som delar på ett väldigt litet utrymme. Kvällen vi kom hade Laman meditationsklass, så då fick vi andra tränga oss in i ett jättelitet rum. Kan säga att vi var ganska trötta då och helst hade däckat i våra sängar(läs;dynor) direkt. Men icke.
Imorgon är vi ganska mycket lediga och har då tänkt att göra staden.


Mediationsrummet där vi sover

Ljuvlig bild! Laman kikar på Manhattan från andra sidan bron.


Taxin vi åkte med såg inte ut såhär. Kanske borde förstått att något var fel redan där?




Bruce den allsmäktige.


Här visas Mamma Mia! minsann.

Middag på golvet.



Då var det dags.

Nu är allt nertryck i resväskan och jag är redo att köra till Göteborg och min övernattningsplats. Flyget går 10:50 från Landvetter så jag räknar med att få massa hej då SMS innan dess. Ni vet ju hur osäkert det är med flygning nu för tiden. Om inte, kolla in dessa länkar:

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=3916951
www.september11news.com/
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=878932&rss=1399

Nå, blir det några sms??



byebye, hej då, au revoir, adiós, arrivederci, auf wiedersehen (jag tänkte på ALLA mina internationella läsare!)

En bit på väg..

Nu är jag på god väg med packningen. Bara lite mer kläder och mina morgontofflor som ska ner! Ja, ni läste rätt, jag fick nämligen tipset att ha med mig tofflor. Ingen blev gladare än jag. Jag älskar ju mina gubbatofflor.




Förskräckt över hur mycket packning jag faktiskt har.

 

Yes, jag äger världens fulaste necessär!




Kärlek för fossingarna!



Är han inte lite lik Peter Stormare?

bristande karaktär



Har hört att detta ska vara bra mot bilringar, dålig hy och ångest!

mareld

"Jag ser mig i spegeln
Det är en dålig dag
Är det henne jag känner?
Är det hon som är jag?
Det blåser osunda vindar
Det gör mig dämpad och sval
Det krävs så mycket mygel
för att verka normal"

matt

Kan inte förmå mig att packa den där resväskan. Försöker på alla sätt att undvika det. Åkte hem till syster och åt middag och gjorde neger(ja!)bullar med smilli. När jag kom hem började jag till och med diska för att slippa att rota i väskan. När blev disk en undanflykt? Har ju dessutom inte tvättid förrän imorgon så det spelar ju ingen roll om jag förbereder nu för det ska ändå ner en massa kläder imorgon.
Blev matt idag. Matt på denna minimala värld där folk vet mer om andra än vad dom vet om sig själva. Sen fick jag även en insikt om mig själv och min feghet. Att mitt främsta vapen mot faror och jobbiga saker är flykt. Och då menar jag inte fysisk flykt utan psykisk. Varför betala en psykolog massa pengar när jag kan sitta här och analysera mig själv så bra? Hey baberiba minsann.
Med tanke på att detta är sista kvällen hemma så mååååste jag verkligen ta tag i saker nu. Jag vill kunna säga Check! Check! Check! till alla måsten. Nu är det mer Tar det sen! Tar det sen! Tar det sen!
Tar i allafall med mig datorn till Amerikat, så glöm inte att kika in då och då, så kanske ni får en liten uppdatering på hur jag jobbar och bit för bit sliter ner min arma gamla kropp.

Mitt i natta.

Nu är jag precis hemkommen från mina två härliga jobbpass. Men jag ska inte sitta här och vara bitter. Jag fick ju faktiskt en halvtimma ledigt emellan.
Från första jobbet fick jag även med mig blöjor hem. Jovisst ser ni! Andra langar sprit över gränserna. Själv ska jag langa TENA.
På andra jobbet hade jag och en annan assistent ett litet samtal om epilepsi. Hon hade läst någon forskarstudie där två damer hade fått en speciell typ av anfall där dom hörde musik från deras barndom spelas upp i öronen. Först hade dom gått till doktorn och blivit diagnoserade tinitus. Sedan visade det sig att det var ett epilepsianfall. Jag kom då osökt att tänka på en natt jag hade i veckan där jag vaknade av att det smällde ute ca tre på natten. Efter det hörde jag "lampfabriken-i-hunnestad" reklamen. Visserligen hade jag tv'n på. Men det var inte reklam och dessutom sänder dom väl inte lokalreklam på kanal 6? Gammal hypokondriker som jag är börjar jag inbilla mig att jag fått ett epilepsianfall. Eller så var jag bara mellan vaket och sömn och hade väl inget mer spännande att drömma om än lampfabriken i hunnestad.
Hej hopp!

ord.

Kom, tvätta bort allt smink
Ditt läppstift och mascara
Det finns ingenting
Som du behöver låtsas vara
Så låt ridån gå ner
Och säg sen vad du ser
Det är du
Du väntar på att livet
Ska kyssa dej på kinden
Å, det kysste just din kind
Eller var det kanske vinden
Det märkte inte du
Ja, var var du i detta nu?
Du äger någonting
Du inte vet du har
Det är kanske just det
Som gör dej underbar
Som när du blottar dina sår
Så jag kan älska och förstå
Att du är bra
Små fläckar på din hud
Ett vilset ögonkast
Nåt bräckligt i din blick
Som om nånting i dej just brast
Allt det du tror är fel
Gör dej mänsklig, gör dej hel
Gör dej bra
Om du ser tillbaks och tänker
Att du gjort så gott du kan
Om du letar efter nyckeln
Du redan håller i din hand
Så ångra ingenting
Aldrig nånsin någonting
Sudda ut din skuld
Den drar dej ner i dyn
När du kunde segla
Som en pil högt upp i skyn
Gå med ryggen rak
Och var säker på en sak
Du är bra
Du är speciell
Du passar mej precis
Allt brokigt som är du
Så operfekt på något vis
Du bär ditt livs historia
Som en rostig gammal gloria
Men du är bra
Vad har du att förlora?
Vad är det du tar i försvar?
När du räknat dina dar
Är allt du lämnar kvar
En sprucken, gammal ask
Med en krackelerad mask

Peter Le Marc - Du är bra

http://www.youtube.com/watch?v=bifoR1jJ4lY

Min peppa-mig-själv sång som jag tror fungerar för andra också.

Fredagsmys

Jag brukar ju inte ha sån tur så jag är ledig en fredagkväll. Men idag minsann. Detta firas med...PIZZA tänkte jag först. Sen kom jag ju på att jag skulle bryta det mönstret och att det faktiskt finns andra rätter att avnjuta en helgkväll med. Så hör och häpna, jag ska laga mat. Eller kanske ska säga laga alá halvfabrikat. Det blir potatisgratäng, lövbiff, ruccolasallad och det bästa...marinerade vitlöksklyftor. Mums! Detta ska jag avnjuta tillsammans med.....mig själv!
Nu måste jag uppdatera mig lite om läget i Let's Dance så jag känner mig väl förberedd när jag tittar på det för första gången i år.


Tänkte dela med mig av vad som surrar i både hjärna och dator förtillfället, enjoy!



 

En tur till syster

Lämnade (läs;flydde) alla måsten hemma och tog bilen till storasyster.



Mitt andra hem; bilen



Schemapussel med alldeles för många bitar.



Trots all djurisk kärlek ser det ut som om jag stirrar in i en tunnel utan ljus.




Här känner man sig älskad minsann.



Livsnjutare.

Resfeber?

God morgon. Igår körde jag hem från Göteborg klockan 2:00 natten. Passande nog var det snöoväder och jag fick ligga i 90 på motorvägen. Låg bakom en lastbil som jag bara inte vågade köra om. Hela ytterfilen var full av snö och jag litar inte på mina allaround-däck. Passade mitt tålamod. Hrm.
Anledningen till den sena körningen berodde på att jag gick bredvid på mitt nya jobb. Eller gick och gick. Satt, skulle man väl kunna säga. Till skillnad från mitt nuvarande jobb så är det inte speciellt intensivt, vilket är väldigt bra om jag nu ska kombinera dessa tjänster. Men det blir ett jäkla pussel att försöka få ihop alla tider. 140% som jag på nåt sätt måste dra ner till lagom dos. Jag blir så arg på mig själv för att jag inte bara säger att såhär vill jag jobba, take it or leave it. Istället går jag runt och mesar mig och säger till bägge familjer att jag ska försöka få ihop detta och tänker i mitt huvud att "det går inte, jag måste jobba 140%". Jaja. Känner att jag inte riktigt orkar ta tag i detta innan resan. Påtal om resan så borde jag börja packa, boka tvätttid, bestämma vad jag ska ha i handbagaget´, vilket antagligen inte blir mycket eftersom allt är förbjudet att ha med numera. Har än så länge tagit fram resväskan(stort ++),  köpt dusch-resekit, köpt snus, växlat pengar, fixat visum samt kollat försäkring. Hade varit skönt att vara ledig nu fram till resedag, men icke. Imorgon är det dags för jobb på både det gamla och nya igen.
Är det inte alltid såhär att allt händer på en och samma gång eller så står allt still. Vad hände med mellanlägerna?


Trött

Igår for jag som skrivet upp till götelaborg. Först ett besök hos Kerstin och Pontiac. När jag entrade dörren hade kerstin fått ett städryck och var i princip okontaktbar. Efter att ha duschat alla växter och putsat både det ena och det tredje så lugnade hon ner sig och socialiserade lite med sin varbergsgäst.
Efter det bar det av till M. (Som förövrigt fixat den grymma headern) Stället där jag brukar parkera är avgiftsbelagt. Nu funkade dock inte maskinen. M fick ringa nåt nummer där man skulle trycka in sitt regnummer. Jag gör en Carrie; "Can't help but wonder"...om man nu trycker in sitt regnummer, så måste ju det vara ett bevis på att man faktiskt tänkt betala men inte kunnat. Borde man inte då kunna ringa det numret även om maskinen fungerar? Jag menar, vad säger att den fungerar från den ena minuten till den andra? Får forska i detta.
Hur som haver. I morse ringde mobillarmet alldeles för tidigt. Efter lite kaffe bar det av till centralen. Jag satte mig på espresso house och åt en ljuvlig frukost bestående av scones med ost och sylt, en latte och en apelsin juice. Åh. Varför har man inte sånt hemma?
Efter en underbar för-och eftermiddag var det dags för jobb igen. Hade såklart inte någon matlåda med mig så jag fick göra min vanliga "springa till ica-köpa mat-tillbaks till jobb-äta" på 20min. Och för andra gången på rad blev min middag Kallrökt lax, sesamkaka och en banan. Den mixen slår det mesta måste jag säga!
Innan jag returnerade till varberg blev det ett blixtbesök hos M igen samt ett samtal från min kära mor som berättade att vi hade vunnit 1400:- på V64. Gött!

Klipp



Jag kan flyga, jag är inte rädd.

Skridskor och shopping.













Allt man behöver i NY eller?

God morgon!

Idag kom tandblekningskitet hem. Jag testade.
Resultatet? Hrm..fläckigt?! Jaja, nu har jag ju i allafall bitvis rena tänder. Måste ju vara bättre än inget vitt alls.
Optimist - javisst.
Skulle åkt skridskor med sis och smilla nu, men dom blev försenade. Nu sitter jag här och försöker fördriva tiden.
Fick hem mitt försäkringskort till resan idag. Ett ganska stort dilemma dock då det stod någon annans namn på kortet. Måste skaffa ett fake-ID också! Nej, jag ringde till kontoret och dom skulle rätta till detta. Hoppas det hinner komma innan avresa bara.
Traktet kom igår. 7400:- !!! Jag känner mig rik. Ska bara försöka hålla i pengarna också. Det är ju bra om det finns några pengar kvar när jag väl åker. Får växla lite dollllllars idag. En stock snus ska också inhandlas. Snus kan väl inte klassas som drog i Amerikat? Har för mig att svenskarna till och med producerat nåt snus speciellt för amerikanarna.

Ikväll bär det av till götelaborg för mys med sköna M. Föreslog date med pizza. Det fick genast mothugg då jag varit dum nog att skriva här att jag ska bryta min snabbmatstrend. Fan.


 Idag börjar min hälsosamma livsstil. Lär hålla i sig en vecka.



 


Working at the carwash

Idag har jag städat och tvättat min bil. Dessvärre förstod jag lite försent vad jag valde för program, vilket resulterade i att bilen fortfarande är helt skummig. Hade inte tillräckligt med mynt med mig för att åtgärda detta, så jag får nog ta en tur dit imorgon också.
Här är ett litet axplock av vad jag hittade inuti bilen:

*ca 20 uttorkade gamla snusprillor
*ett par finskor
*en termos
*4 kaffekoppar (tänkte väl att det fattades några hemma!)
*2 matlådor
*ca 10 trasiga kameror (ja, det är sant. Internt skämt från släktkalaset)
*ett påslakan
*en gaffel

+ massa annan skit.



Förresten, jag fick jobbet. Tjoho!


Strandpromenad

Fick ett hälsoryck innan idag! På med stegmätaren och ut på promenix. Är det 10 000 steg man ska gå per dag? I sånnafall är jag besviken. Fick inte ens ihop 5000 på denna lång(?)promenad.  Hur lever en människa som tar så många steg per dag. Jag tycker ändå att mina korta ben borde fördubbla stegantalet..men icke!











Nu ska jag laga krubb. Måste bryta snabbmatsrutinen jag kommit in i.


Tips från coachen?



Skaffa aldrig långt hår

Sleepless

Om skönhetsömn ger skäl för sitt namn så förstår jag om jag är ful. Inatt hade jag finfrämmat och varken jag eller gästen var speciellt trötta. Vid fyra på natten kom jag på idén att vi skulle vräka i oss chips och läsk för att få en sockertopp som sedan skulle mynna ut i sockerfall och därmed sömn. Det fick motsatt effekt.
Efter tre och en halv timme sömn bar det av till Götelaborg igen för intervju. Jag har träffat den här familjen en gång tidigare och gick därifrån med samma känsla som idag. En bra känsla. Mamman är verkligen en toppenkvinna på alla sätt och vis. Vissa människor bara klickar man med och det är alltid lika befriande.
Idag spritter det i hela kroppen på mig. Är våren verkligen på väg eller har vädergudarna bara en liten preview för oss?




det här var det finaste jag läst på länge

RSS 2.0